söndag 30 april 2023

Test vid Borensäng



Fredag. Vi lämnar Vadstena för att testa något nytt. Och hamnar i en klassisk kanalmiljö. Borensberg. Vi är egentligen här för att se om Caravan Clubs camping Borensäng är något för oss.





Vi bestämmer oss ganska snabbt att det intressantaste besöksmålet i Borensberg är en butik med delikatesser. Camarda. Vi har varit här förr, så vi är inte förvånade.





Helene Camarda träffade sin Francesco i Rom för många år sedan. Sedan ett par år driver de tillsammans denna underbara butik. Och det fungerar tydligen bra. Det kommer kunder hela tiden och vi får nästan stå i kö. I sommar blir det väl ännu bättre för paret Camarda. 
Det är en sann njutning att fylla en påse här.




Husbyfjöl står det på gula huset. Namnet finns belagt redan på 1300-talet (Birgittas tid). Husaby betyder kungsgård och fjöl betyder bro. 
Namnet lever kvar i Husbyfjöls marknad, som hålls första lördagen i september varje år sedan 1958.





Räven raskar över stranden utanför vår camping, CC Borensäng, som är välordnad och bra. Som alltid när det gäller Caravan Club.



Solnedgången över Boren är fin. Något förstärkt här.





Lördag. Vi får vara med om ett litet evenemang. Anders Winlöf från Fritidsmagasinet Caravan (FMC, klubbtidningen) grillar korv, som vi ska provsmaka.




Kajsa Sandin, journalist på FMC, serverar oss korv. Risken är stor att vi hamnar i nästa nummer av tidningen.





I Borensberg finns fyra ställplatser eller campingar. Kaffeteriet (som  alla känner till), Glasbrukets vandrarhem (som är mysigast, men ligger en bit bort), Borensäng (god CC-standard) och Strandbadets camping, som vi inte vet något om. Nästa gång vi kommer hit handlar vi lite godsaker hos Camarda och åker ut till Glasbruket. Det blir fint. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar