torsdag 13 juni 2024

Strövtåg



”Det är skimmer i molnen och glitter i sjön …





… det är ljus över stränder och näs …





… och omkring står den härliga skogen grön …





… bakom ängarnas gungande gräs”.




Vi är på strövtåg i nya gränsmarker. Detta är den lilla, mysiga campingen vid sjön Sottern strax söder om Svennevad i Hallsbergs kommun. Det blev vår slutstation idag.




En dag som började med utsikt över en annan sjö, nämligen Boren.





Här har vi tagit in efter att ha gjort misstaget att besöka en ställplats i Motala, där de ville ha 600 kr för en natt. Vi hade inte tänkt på att det är Vätternrundan på gång och alla priser pressas upp. 




Så vi styrde bilen till Borensberg, där ställplatsen var nästan full. Men vi står ju faktiskt bättre (och billigare) här hos Caravan Club Borensäng.




På vår väg norrut mot ett nytt möte stannar vi till vid Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar, där nostalgi blandas med historia. Som här, en Volvo PV bredvid brukspatron Ekmans vagn. 
Carl Ekman, ”östgötakungen”, fick fart på kanontillverkningen i Finspång och inte bara den, utan styrde under många år sanhällsuppbyggnaden. Hans kanoner konkurrerades dock ut av Nobel och Bofors och kanontillverkningen i Finspång upphörde 1893. Men Finspång är ju ändå fortfarande en stark industriort.




Detta är ju nästan vårt campingbord! Något äldre kanske, men vårt har ändå hängt med sedan början av 80-talet.




En gammal bekant. Jag har en exakt likadan skolplansch. Numera i garaget. Kanske dags att damma av.





Trulls möter en räv. När räven inte svarar på hans närmande blir Trulls riktigt förgrymmad.




Visst var traktorerna vackrare förr.





Strax söder om Svennevad ligger dagens slutmål. Det finns ca 20 platser, mest långliggare, och i år utbyggt till sex ställplatser med el. Och dusch. Vilken lyx! Pris: 150 plus 50 för el. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar