lördag 5 september 2015

Första "stora" resanIdag gav vi oss iväg på första utlandsresa med Xoe, om vi inte räknar Bornholm i juni. Första fikastopp på vägen blev hamnen i Figeholm, strax norr om Oskarshamn.


Figeholm har man fin utsikt från ställplatsen i hamnen. Man anar hur grunt det är och hur många prickar det är i farleden in mot Oskarshamn.Kvällens mål var Sandhamn vid Torhamn längst ner i sydöstra hörnet av Blekinge. En bra ställplats i gästhamnen. Vi var fem husbilar och två gästande segelbåtar för natten. Lågsäsongen är här, trots att solen skiner och det är ca 20 i skuggan.


Tio uthyrningsstugor var alla tomma. Hur kan gå ihop sig när säsongen tar slut så fort?


På krogen var det bara två, något slitna, pensionärer som åt. Men hamburgaren var väldigt god. Och de hade Brooklyns IPA. Så vi var nöjda. Dessutom köpte vi ny kamera på Mediamarkt i Kalmar. 
Panasonic Lumix DMC-SZ10. Fickkamera med 12x zoom och med selfiefunktion (vändbar display). Tänk så roligt för er att få se sådana här bilder varje dag!
Utlandet, undrade någon. Jawohl, wir sind unterwegs!


Vi står inte alls vid den blå pricken, utan vid fiskehamen Sandhamn. Vad håller gps:en på med?

1 kommentar:

  1. Ok nu har jag hittat till er blogg. Det blir kul att följa. Även om jag heter efter Doris och Ebbe bloggen. Ha det jättebra. Så skönt att vara pensionär och hinna uppleva lågsäsong.

    SvaraRadera