söndag 27 september 2015

Kulturnatt och svamp


Fredag. Promenad i Vrinneviskogen. Letade svamp. 


Vi hittade en kontroll på vår svampstig. Och fyra kantareller..


Lördag. Kulturnatten har också en eftermiddag. Här är vi i föreningen Gamla Norrköpings sanslösa lokaler vid Strömmen. Kraftverket Bergsbron/Havet i bakgrunden.


Här uppe hade vår granne Harry Karlsson, konstnären, en ateljé. 


Den här utsikten hade Clark Olofsson och de andra intagna på specialenheten på Norrköpings fängelse. Fängelset har upphört sedan två år tillbaka. Nu ska här bli bostäder.


Gamle fångvaktaren Jan-Olof Öster ger oss en guidad visning av fängelset. Här i de intagnas lilla gymnastiksal.Titthål i celldörr.Kulturnatt i Hedvigs kyrka. 175 damer från flera olika körer och musiker från Norrköping och Motala framför Karl Jenkins körverk Adiemus. Bland damerna skymtar syster/moster Marinella Rolfart nästan längst till höger (vitaste håret). De var väldigt bra.


Knäppingsborg har blivit ett viktigt nav för Kulturnatten. Massor av folk, musik och åtminstone sex-sju krogar ...


… om man räknar in Pappa Grappa där vi faktiskt lyckades få ett bord tillsammans med Bengt Rosén, Marinella, Carin och Ellen Fahlén. Men bara Benita hamnade på bild, vilket inte är ovanligt.


Det ser kanske inte så kul ut, men det var himmelskt gott. Det är tonfisk, som man ju egentligen inte ska äta. Men den var ju miljömärkt i alla fall.


Söndag. Ett nytt försök i svampskogen. Vi gick och gick, hittade ingenting. Men så till sist fick vi de där speciella ögonen man måste ha för att hitta …


… TRATTKANTARELLER!


Den här bloggen handlar ju om äventyr med husbil eller båt. Ovan nämnda händelser utspelade sig med utgångspunkt från en av de bästa ställplatser vi vet. Utanför köksfönstret. Så visst är det husbilsäventyr.

1 kommentar: