fredag 26 maj 2017

Äntligen Bled


Solen tar tid på sig innan den når oss i Großkirchheim. Klockan är sju på morgonen.


Målet idag är Blejsko jezero, sjön Bled i de juliska alperna, nordvästra Slovenien. Vi är nära både Österrike och Italien. Har bara åkt ca 25 mil idag, men tvingats skaffa vignette för både Österrike och Slovenien, klistermärken som berättigar oss att åka på motorvägar. Det skulle ta för lång tid annars. Kostnad ca 80 för AUT och det dubbla för SLO. Plus maut (toll, avgift) för Karawankeltunneln mellan länderna, 7.20 euro. Det räcker med bergspass nu, säger B.


Ända sedan jag såg den första bilden härifrån har jag velat resa hit.


Det är fantastiskt fint kring den lilla sjön, omgiven av höga kullar och berg. Kyrkan därborta ligger på en ö mitt i sjön. Enligt uppgift den enda naturliga ön i Slovenien. Hur många öar har vi i Sverige?


Bilden alla vill ta, men få orkar. Jag orkade inte heller, utan har "lånat" från webben.


Kanske den mest välordnade camping vi varit på. Allt är perfekt. Till och med bra wifi på hela campingen.


Vilket kanske inte behövs längre när man får sådana här meddelanden från Telia några sekunder efter att ha passerat en gräns inom EU/EES. Men med wifi slipper man ju slita på den 20 gigabajten.


Välordnat och roligt för barnen ...


... medan föräldrarna sitter på krogen strax intill. I och för sig var det mest barn här också. Skolutflyktstider även i Slovenien.


Men vi sitter inte på krogen i kväll. A planerar menyn ...


... medan B relaxar.


Om jag får säga det själv. Vi kunde nog inte ätit bättre på krogen. B håller med, hon vet är det blir bäst så.


Ända problemet för Bled Camping är kanske att solen går ner bakom bergen kl 18.52. Men det är skönt med skugga. Vi har haft över 25 idag. En bra dag. Imorgon träffar vi familjen. Det blir en ännu bättre dag. God natt.1 kommentar:

  1. Waow vad vackert!!! Vår (ganska bristande) erfarenhet av Slovenien är också just att det är väldigt välordnat ...!

    SvaraRadera