onsdag 17 maj 2017

Hemma hos CarlVi ska hem till Carl, en av mina kompisar. Ja, mer än så, ett föredöme och inspiratör. Jag ser mig faktiskt som en av hans lärjungar. Önskar bara att jag lärt mig mer. På vägen till Carl möter vi dessa skalbaggar ...


... denna pilgrimsfalk ...


... och dessa jättemyror.


Så träffar vi också Carl. Linneaus, sedermera von Linné. Troligen i naturlig storlek. Låt er inte luras av perspektivet. Han är faktiskt en av de största svenskarna, kanske till och med den störste. Större än Stenmark!


Vegetarisk buffé i Linnécafeet. Vi var dagens hittills enda gäster. Herre je, vad är det med folk? Flockas på MacDonald's?! Rödbetspajen var helt underbar. Jag fick receptet från köket.


Carls kammare. Barndomshemmet.


Tapet. Kan man beställa några rullar?Carls barndomshem Råshult sedd genom humlegården.


Studerande lärjunge.


Vi går i Carls fotspår.


Här visar man inte hamlade träd. Man hamlar. Råshult sköts som på Carls tid. Eller snarare som på pappa Nils Linnaeus tid.


Här lever motståndet.


Min souvenir från Råshult. Smålands flora. 1220 sidor botanik i två band. Helt otroligt! Och för 300 spänn. Smålänningar ...


Vi hamnar åter på en camping där vi får ACSI-pris. Rabattkort för tyskar och holländare som ger halva priset. Camping billigare än ställplats.


Långsjön strax norr om Asarum strax norr om Karlshamn. I Sveriges trädgård.


En mås på varje sten. Vem lade dit läsken?


Så här set det ut på vår camping. Underbart för en göing, som vuxit upp i en bokskog. Gråtfärdig ...


Café Arne, den ambulerande restaurangen har sjöutsikt i kväll. Gästen väntar, kocken marinerar. 
Ha det bra, ni också!

1 kommentar:

  1. Härligt att återse. Där gjorde vi besök för några år sen och hittade en fin plats för natten i närheten. Arnes café hade ett ypperligt läge.

    SvaraRadera