fredag 9 oktober 2020

Ner i badet



En roman av Harry Martinson. Vilken?




Vägen till Klockrike, så klart. Det är ju där Rhododendrondalen finns.





Klockrikeborna har skapat sig en samlingsplats. Fin nu, men ännu finare i försommartid.





Vi besöker en väldigt stor loppis i Fornåsa. I ortens gamla kvarn.





När vi kommer finns inte en kotte här. Bara en katt.





Men de öppnade snart. Här finns väldigt mycket av det som vi redan har väldigt mycket av hemma. Vi gjorde inga fynd. 




Bakgården. Rena soptippen.





Det finns hus som längtar efter kärlek.





God lunch på restaurang Bettina vid Brunneby. Mitt i maten ringer sonen Joel och gratulerar.





Jamie och Lexi sjunger för mormor.





Kristbergs kyrka har vi åkt förbi många gånger. Den här gången stannar vi för att ...




... ta en promenad och titta på några av länets största ekar. 





Det finns ett 40-tal stora ekar här i Kristbergs ekhage. Även kallad Brinkängen.





Återigen: fint nu, men finare i försommartid (allt är finare då). Vi har sett vitsippsmattan här på våren.




Här finns också en djup bäckravin, som är omöjlig att få en bra bild på. Finns det ingen skötselplan? Röj!





Den tunga trafiken på riksväg 34 genom Kristberg har försvunnit. Nu ser vi bara en ensam cyklist. Vi skulle egentligen inte heller vara här. Vägen är avstängd den här veckan, utom för boende. Men vi såg inga vägarbeten, så vi körde på.




Den nya 34:an går istället några hundra meter längre norrut, på andra sidan om vårt resmål. Som ju är Högby Spa & Konferens. Här ska vi bada och äta gott ikväll.




Vi börjar fira B med hennes favoritföda, prosecco. Hon skålar med bloggaren.




Ner i badet med utsikt över en bit av östgötaslätten. Därborta går nya riksväg 34, men den syns knappt och hörs inte. Där ligger också en nyanlagd våtmark och vi ser många fåglar på långt håll.





Bubbel i bubbelpoolen, såklart.






”Vad kostar vinet, sa du?” Klart B ska ha pinot noir på sin födelsedag.





Jag är också med.





Förrätten var annorlunda. Men god. Ägg på toast av rotselleri.





Vildsvinet försvann snabbt. Tack för maten.

  • Östgötskt 64° ägg på toast, variation på rotselleri samt champinjonvinägrett
  • Heltstekt vildsvinskarré serveras med potatispuré, gräddkokt kål, syrlig skysås samt picklade lingon






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar