måndag 6 juni 2022

Idyll och grusgrop



Vi visar upp en pärla för våra vänner och hoppas på en till imorgon. Vi trodde att det skulle vara många husbilar här vid Båtsholm. Kommer vi att få plats? Men det var tomt! Vi fick de bästa platserna. Vi får ett fint mottagande av Karin som driver stället. Vi får av henne höra en av de mest hårresande skräckhistorierna vi någonsin hört. Hennes liv de senaste åren. Jag kan och ska inte återge de händelserna här. Men vi är överens om att det är närmast obegripligt att hon överlevt. ”Det är tack vare gården, mina hundar och hästar”, berättar hon. Ni som har husbil, åk till Båtsholm och ge Karin ert stöd.




Vi har födelsekalas vid Båtsholm. Tårta (min present från ICA) för Francine som fyllde år i måndags och mig, A, som fyllde i förrgår. 





På gångavstånd från Båtsholm ligger Edgards hus, ett kulturprojekt, signerat Barbro Mellqvist. Vi har just varit där och rekommenderar ni också åker dit. Inga bilder nu, men kolla gärna länkarna:














Skarvkolonien på Lindholm utanför Båtsholm.







Vi grillar, förstås. I bakgrunden det anrika skärgårdspensionatet, som inte längre är i full drift. Hoppas Karin kan få fart på stället igen. För detta är en pärla. Här borde turisterna svärma.






Kväll vid Båtsholm. Bara vi och en bil till.







Morgon vid Båtsholm. Bara skarvkolonien hörs. Och en rosenfink! Och en göktyta! En aurorafjäril flyger förbi …






… och en snok solar på bryggan. Skräms iväg.







Vi borde ha stannat vid Båtsholm, men vi har bokat platser på Örnvikens camping. En liten oas som vi har kört förbi i 33 år på väg till vår segelbåtsbrygga en halvmil längre bort. Nu har ett ungt par satsat stort på en lyxcamping (glamping) här. Fina ställplatser mot sjön, men annars mest en grusgrop med provisoriska servicehus. Det kanske blir bra så småningom, men att idag ta 295 kronor för en ställplats här är i överkant.






Men det finns en ”food truck” som säljer hamburgare. Schysst!






Trevliga killar från Norrköping, som tänker stå här varje dag hela sommaren. Lycka till. Gott var det också.





Fina glampingtält med bastuflottar nere vid sjön är en del av affärsidén.






Men som det ser ut nu är det lätt att köra fast. Husbilen därborta gjorde det och fick vänta i tre timmar på assistans. Som dessutom höll på att riva ner hela elnätet.






Hade bärgaren hållit på ett tag till hade vi fått den här elstolpen tvärs över vår bil. Men vi kunde andas ut.







Fest vid grusgropen. Grillat och lax.




Utsikten åt andra hållet är i alla fall ganska fin.






Alla tio ställplatserna med sjöutsikt var bokade i förväg. Satsningen vid Örntorpet kommer nog att gå bra. Här, på väg mot Södra Finnö, har det inte funnits något liknande förut.





Hemma igen vid vår egen rhododendrondal. Det tar sig.





Och rödstjärten har bestämt sig för att bo i vår holk.





Fru Rödstjärt är orolig. Undrar om hon lagt några ägg än?








Båtsholm ligger på Norra Finnö, strax efter Lagnöbron.






Örntorpet (Örnviken) ligger längs vägen mot Södra Finnö.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar