onsdag 10 juni 2020

Trevligt sällskap



Tar en kort cykeltur runt Skällvik och Stegeborg på förmiddagen. Strax innan kyrkan ligger några äldre sommarstugor och några nya, väldigt smarta. För att visa vad man har råd med passar ju en Ferrari på uppfarten. 





Fin utsikt har de också.








Borta vid kyrkan står ett par andra dyrgripar. I körbart skick?





Skällviks kyrka och klockstapel. Kyrka har funnits här sedan 1300-talet. Johan III lät bygga om kyrkan, liksom borgen på 1500-talet. Men den nuvarande formen fick både kyrka och klockstapel 1754. En stor renovering skedde 1956.





Ett sädesmagasin, antar jag, nedanför slottet har bevarats i gott skick. Används kanske fortfarande?





Stegeborgs slott där Johan III föddes och bodde i många år såg inte ut så här. Detta är ”slottet” idag, men det stod klart 1806 och byggdes om 1915-18. Slottet dR Johan III tidvis bodde såg ut så ...




... här och är ju idag ruinen ute på Slottsholmen.





Vid infarten till Stegeborgs egendom står en fin lind. En annan Lind har parkerat sin cykel där. I bakgrunden Trädgårdshotellet.





Korsningen ställer till problem för en del. Vi har på några dagar träffat på två husbilar med folk som haft svårt att hitta ner till ställplatsen. Det finns ingen vägvisning härifrån.





Dagens blomma: midsommarblomster (eller skogsnäva).





Dagens fågel är rosenfinken, i samma topp som igår. När jag zoomade in honom var han borta.





Ruinen på Slottsholmen. Här syns tydligt den uråldriga avspärrningen av det södra sundet.





Lind har parkerat vid lind igen.





Så träffades vi äntligen ”i fält” med våra husbilar. Skål på er, Lars och Francine!





Vi hade väldigt trevligt och har här bestämt oss för att stanna kvar en natt till för att utforska omgivningarna och (eventuellt) krogen, som öppnar först imorgon. God natt, så länge.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar