lördag 7 augusti 2021

Hagfors och hallon



På väg mot Hagfors tar vi ett stopp vid bageriet i Höje, tar en fika och köper bröd. Lite ont om bord i trädgården, men de vill väl inte ha trängsel. Detta är ett populärt ställe. Vi fikar under ett träd och sjunger ”hum hum från Humlegården, i skuggan under ett tred” (stockholmska).






Gammal Lindh under gammal lind.






En ostmakare säljer get- och koost från Lillängens mejeri nära Sunne. Vi köper ett par efter provsmakning. Kvinnan därborta bjuder in oss till Damorkesterns konsert vid Risberg i morgon. Funderade ett tag på att åka dit, men tyvärr. Men tack ändå.





Ängfallhedsvägen 106 i Hagfors. Bra ställplats. Men bara för oss och värdparets husvagn.





Vi är hemma hos min storebror Leif och hans fru Ulla. Som vanligt blir det mycket prat. ”Jag vet inga som pratar så mycket som du och Leif”, säger B.





Frukost i Hagfors. Leif pratar fortfarande. Tror han är värre än jag. Men vi har alltid roligt när vi träffas.





Vi åker tillbaka till Rottneros för att slappa lite innan resan fortsätter. De som säger att alla ställplatser är överfulla borde söka sig till de värmländska skogarna och sjöarna.






Vår något bedagade ställplats och vandrarhem är för övrigt till salu, om någon vill satsa här.







Rottnan heter älven som rinner förbi här och mynnar i Fryken vid Rottneros. Rottnan betyder ”den som ryter” och os betyder åmynning. Det fanns här tre vilda vattenfall, som idag är tämjda och ger kraft åt Rottneros pappersbruk. Rottneros betyder alltså ” den rytande åmynningen” och har inget med rosor att göra, vilket man kan tro med tanke på traktens sevärdhet, Rottneros park, som ligger precis vid teaterladan, som ju också i allra högsta grad är sevärd..





Det finns ett elljusspår här vid en fotbollsplan (där Rottneros idag vann över Töcksfors med 3-1). Det är nog inte många som använder träningsrundorna här, stigarna håller på att växa igen. Och ingen har på senare tid plockat hallonen längs stigen …






… utan lämnat delikatesserna till oss. Mums. 






Vi är ju i Vilda Värmland och ser troll, varg, björn och älg på vår  promenad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar