fredag 7 augusti 2020

Bad och öl



Fredag. Vi cyklar tillbaka de två kilometrarna till Aarsdale och tar plats på stranden ett stenkast från rökeriet och ... 





... precis nedanför puben med bryggeriet och ölfestivalen. Strandfilten är vår bas under större delen av dagen. Då och då kastar vi oss i det svala vattnet, varmare nu än de 17 grader vi hade i Hullehavn igår.





Så här dags (elvatiden) är det inte mycket folk här på stranden.






Fåglar vilar på udden därute. Gråtrut och storskarvar.





Sanden är grovkornig till skillnad från den berömda vita sanden vid Dueodde två mil härifrån. Men det är skönt och den tränger inte in överallt.






En fin segelbåt, en yawl, lämnar Aarsdale hamn. Googla skillnaden mellan ketch och yawl om ni är intresserade.






Vårt favoritbord är ledigt och vi tar en paus i badandet. Glasen rymmer bara 10 cl, så bli inte förfärade.





Till den rökta laxen på rökeriet väljer vi ett glas rosé. Ombyte är bra.





Silderögeriet i Aarsdale är litet och mysigt. Läget är perfekt 






Tillbaka till värvet. Ölprovningen.




Jag för anteckningar. Jag bara är sådan.





Här i Söderhavet står solen i zenit mitt på dagen. Hej!






Hemma vid campingen har vi fått besök långt ute till sjöss. Kryssningsfartyget heter Aidablu och kommer från från Rostock. Det ligger nästan helt stilla i många timmar.





Vi kollar dess färdväg på rederiets hemsida. Det angör inte några andra hamnar än hemmahamnen Rostock på grund av Corona. Hur kul att kryssa är det om man inte får gå iland? Det här andra gången den här veckan som Aidablu ligger och driver utanför Bornholm.




Numera har alla båtar, utom mindre fritidsbåtar, AIS (Automatic Identification System) ombord. AIS sänder ut båtens position. Det finns appar att ladda ner, som här Ship Finder.  Gula är fraktfartyg, svarta är tankbåtar,  blåa är passagerarfartyg, gröna är fiskebåtar och röda är (större) segelbåtar.  Det här var kul att ha när vi var ute och seglade. Trots pandemin är det livlig trafik i bälten, sundet och södra Östersjön, men vissa kuststräckor är helt tomma (förmodligen visar det bara att många båtar i t ex Polen inte använder AIS).







1 kommentar:

  1. Så kul att få följa med er till härliga Bornholm. Ölprovning och mikrobryggerier är riktigt kul.
    Ha det fortsatt fint!

    SvaraRadera