torsdag 27 augusti 2020

Tur och retur



Vi är på plats i god tid i Grisslehamn. En strålande dag på sjön väntar oss.






Därinne står husbilarna på rad. Vi stod där själva för nästan på dagen tre år sedan. Det är nästan alltid fullt här, men det finns fler platser en bit längre bort.





Vi har kastat loss och vänt fören mot Åland.





Albert Engströms stuga lyser inne vid stranden.





En närande andra frukost väntar. Vi har på känn att det kommer att gå åt skogen med viktväktarpointsen idag. Det är ok. Jag har gått ner nästan fyra kilo på mindre än två veckor, så ett litet bakslag kan jag ta.





Ålands hav glittrar ...





... precis som Benita, Monica och Bengt.





Vi går inte i land på Åland. Det är inte därför vi är här, utan för båtresans, sällskapets och matens skull. Ålands flagga är mer skandinavisk- än finskinspirerad.






Det hör till att göra vattenpasstestet för att de om Ålands hav lutar. Det gör det.




Räktoast, röding (bilden) och hallonpannacotta smakade bra. Lika bra var vinet, Mud House Sauvignon Blanc från Marlborough, NZ. Ett plus att B och jag faktiskt varit på den vingården.



R

Avkoppling på aktre soldeck. En resa Grisslehamn - Eckerö tur och retur tar fyra och en halv timme. Alldeles lagom. Maten ombord är bra i tre olika restauranger/caféer. Taxfreebutiken är stor och välsorterad. Vistelsen ombord relativt coronaanpassad. En fin tur, helt enkelt. Vi ses igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar