måndag 7 juni 2021

Festival



God morgon, världen. Undrar vad det blir för väder idag?







Vi ska ta oss till brödraträff i Hultsfred och tar, som vanligt, intressanta vägar hellre än de kortaste. Nu har vi sett Ankarsrum och Hjorted innan vi kommer till Tuna. Den lilla kyrkbyn vid smalspåret Västervik-Hultsfred verkar ovanligt livlig. Här har ortsborna fixat en ställplats mitt i byn ...





... bredvid järnvägsstationen. Vi ser upp för tåg. Sannolikt kommer de inte så ofta. Men lite senare i sommar kommer trafiken igång.




Det finns också en liten affär i Tuna. Så viktigt för att hålla en bygd vid liv.





Skål och välkomna. Strax efter halv två är vi alla på plats. Från vänster kusin Sven-Erik Mattisson, Benita, Rasmus och Robin (skymd), söner till Lasse, Pia och Lasse Lindh (lillebror) ...








... Pia och Lasse igen, Ulla och Leif Lindh (storebror) flankerar sonen Göran Lundin, därefter Anneli Lundin och AnnKatrin Berger, Sven-Eriks fru.






AnnKatrin har dukat upp sillunch till oss. Gillar du sill, Robin? Visst.






Tveksamt om vi håller covid-avstånd. Men vi är ju utomhus. Eller?





Sven-Erik (känns ovant att kalla honom så, han var ju alltid ”Icke” för oss), Lasse och Leif minns med hjälp av gamla bilder vi tagit med oss.
Kusin Sven-Erik växte upp bara två hundra meter från oss tre bröder i Tormestorp.





Vårt barndomshem (ett av dem) är det stora huset med brutet tak. Kusinhuset skymtar längst upp i bilden, bortom brandstationen. Bilden tagen några år innan vi kom till Tormestorp 1951. Numera finns inga obebyggda tomter i den här bilden.




Tormestorp idag, en dryg halvmil söder om Hässleholm.









Grillmästare Lindh.







Långbord på kvällen. De flesta av oss är vaccinerade. Längst bort sitter en läkare. Ok?







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar