tisdag 8 juni 2021

The Walk



Morgon andra dagen i Hultsfred. Pojkarna leker med drönare.





Himlen är blå, sjön likaså. En fin dag att leka tillsammans. Lasse imponerar med sin drönarflygning.





Store Gaston får kämpa för att inte lille Icko ska sno hans leksak. Annars är Görans och Annelis hundar lugna och fina.






Vi går Hultsfred The Walk. Med hjälp av app och GPS i telefonen hittar vi tavlor som berättar om festivalens historia. Så många fantastiska artister som varit här genom åren!





Sjön Hulingen påstods ha Sveriges varmaste badvatten under festivalåren. Den är fortfarande varm, men kanske inte av samma skäl.





Jo, värmlänningar, Sven Ingvars gjorde också succé här i Hultsfred. Kanske något oväntat. Men så bra var de, att även en ung rockpublik charmades.





Strandcaféet har väldigt frasiga våfflor. Vi tar en liten lunch efter vår vandring.





Naturligtvis söker vi upp Carl Roséns grav när vi är i Hultsfred. Med lite hjälp från kyrkans personal hittar vi honom. Här vilar han, under hammare och skäror, symboler för arbetare och bönder.






Carl Rosén, vår Benkes farfar var aktiv kommunist i den hultfredska politiken. Stridbar, alltid debatterande i fullmäktigesalen, på möten eller när han gick omkring och sålde socialistiska skrifter i Hultsfred. Jag har läst på lite om honom. Och, trots att vi bara var i tio minuter på kyrkogården träffade jag tre personer som mycket väl visste vem han var. En äldre man minns Carl Rosén från sin barndom när jag frågar. ”Rosén, det är väl han som säljer blommor i Ormestorp?” Nej, socialisten, svarar jag. ”Jaså, han. Honom minns jag”, säger mannen. Jag funderar på blommorna från Ormestorp. Kanske något att kolla upp när vi tre bröder från Tormestorp nu är här.





Hultsfred, campingen och sjön Hulingen. Som ni ser är det inte långt till Ormestorp uppe i högra hörnet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar