onsdag 5 september 2018

Tyskt fritidsparadis



Vi är någonstans i ingenstans. Gps:en styr och det går oftast bra. Vi undviker motorvägar, kör gärna alléer och genom gröna bokskogar. Här fikapaus i en ovanligt frodig miljö.


Kanske beror det på den här skogvaktaren, Johan Georg von Langen, verksam i mitten av 1700-talet. Något bra gjorde han väl eftersom de rest en minnessten.


Härifrån utgår flera vandringsleder i markerna kring Grünenplan. Fyndigt att spegla Adoxa (husbilen) i anslagstavlan. Tycker ni inte?


Dagens natthamn, ställplatsen vid konstgjorda sjön Twistesee vid Wetterburg i Hessen. Drygt 100 husbilar, nästa bara tyska (tre svenska). Adoxa längst ner till vänster.


Fin utrustad ställplats. Mönsterplats, faktiskt. Café och allt annat vi egentligen inte behöver. Tolv euro för en natt. Liknande i Sverige finns nästan inte. Jo, Bauergården, men då kostar det dubbelt så mycket.


Ett café till i ploppen som ska se till att vattenreservoaren inte svämmar över och dränker staden Wetterburg. Nio miljoner kubikmeter. Dammen byggd på 70- och 80-talen.


Översvämningsskydd med fik. Ställplatsen i bakgrunden.


När dammen byggdes planerade man för framtida turism. Eftersom naturliga sjöar är en bristvara i Tyskland flockas folk runt reservoarerna. Här finns massor av aktiviteter.


Jag möter Fågelskrämman, Scarecrow från Wizard of Oz, eller Pumpamannen från Wetterburg (nära Bad Arolsen).


B i läshörnan, Lieblingsplatz, enligt skylten.


Kvällspromenad längs vattnet.


Relaxing. 


Solnedgång över Wetterburg.


1 kommentar: