lördag 23 oktober 2021

I glasriket
Vi letar oss på fina vägar genom höglandet ner i glasriket. Nyfikna på Kosta Lodge, ställplats med restaurang och bubbelbad. 


Slår oss ned för att relaxa. Lite is till drinken? Kom igen, lägg av. Jag tar ett glas vitt, men behöver inte vitt på marken också.

Vi tar en genväg genom skogen till Kosta glasbruk och outlet. Ganska onödigt, för glas har vi gott om. Men vi kanske hittar något annat. Något gott? Det är nästan två kilometer från vår lodge vid den lilla fiskedammen (inplanterad regnbågslax) i södra delen av kartan till det stora turistmålet kring hyttan och affärerna i norr.


Vi är fortfarande i oktober, men här har julkommersen redan börjat. Men köpa julgran nu?En älg spanar in oss. Med ljus i kronan. Det finns en hel del s k älgparker här i trakten. Antar att det mest är tyska turister som är intresserade. Vi svenskar har ju älg i vardagsrummet.
Som vanligt blir jag mer begeistrad av växtligheten än av kommersen. Fint prydnadsgräs. Och så kom jag ju också med på bild.


Återigen är det bara vi som badar. Det är 38 grader i jacuzzin. Lätt feber, alltså.
Helt ok för mig, men värmen gör ju att man blir skrynklig. Men visst är jag fin i håret? B är alltid fin.
Sigrid har en lekkamrat som hon tycker är en jobbig tråkmåns.


De kallade det för grillbuffe. Haha. Synd på den bisonoxen att den skulle råka ut för den kocken. Vi har käkat bison (i Gate) och vet hur gott det kan vara. I övrigt var det väl så där. I bakgrunden skymtar kvällens trubadur, som inte gjorde mycket väsen av sig. Vi får se om Kosta Lodge får en ny chans. Det är osäkert.


2 kommentarer:

  1. Kul att läsa ert reportage! Bubbelbadet verkade inbjudande, hade gärna provat! För övrigt har vi oxå hunnit med en del natur i Glasriket, fler reportage kommer 😀👍

    SvaraRadera
  2. Mysigt med turer i glasriket, även om skåpen är överfyllda med både glas och porslin. Bubbla är ju aldrig fel! Så härligt!

    SvaraRadera