söndag 3 april 2016

Jazz, ost och tranor


Årets första tur med husbilen. Mål för lördagskvällen blir Bauergården i Bunn, där det ska bjudas på buffé och gladjazz, New Orleans-style.Men så mycket spelglädje bjöd inte gubbarna på. Den här bilden beskriver den uppsluppna stämningen ganska väl. Det var fullsatt, men det var inte bara sordin på trumpeten. Med tanke på att Jönköpings Södra tog sina första allsvenska poäng på 47 år samma dag borde det varit mer livat.


B försöker se nöjd ut ändå, hon är ju väluppfostrad.Söndag: Vi stannade vid Falbygdens osteri, liksom förra året. Deras lunchbuffé är oemotståndlig. Vi passade på att köpa lite favoritostar också. Osteriet i Falköping rekommenderas!


Huvudmålet för dagen var inte ost, utan trandans. Vi hade tur, fick bästa platsen.17 600 var tranorna idag. Men det fanns också gott om sångsvan och änder, t ex krickor, gräsänder, brunänder och minst en stjärtand.Bättre än New Orleans-jazz.  Nästan lika många människor som tranor. Grädde på moset, lokal matmarknad i partytälten.


Sjung hopp fallera.


Bekvämt och varmt fågeltorn.Ställplats Hornborga


1 kommentar:

  1. Såg ju gott ut och så alla dessa tranor. Trist när man ställer in sig på något och sen det inte blir bra.Ett härligt mål för premiärturen!

    SvaraRadera