onsdag 4 oktober 2017

Some f@ke news


Vi är på väg igen efter några tuffa veckor hemma. Första metropolen blir Boxholm där vi just köpt ost i Boxholms Osts butik. Nu är vi i Tistelvinds miniatyrbutik, obemannad, och försöker räkna ut hur mycket vi handlat syrade grönsaker för. Tack för Swish, som gjort livet enklare för många.


Tistelvind. Supermarket för chili och syrat. Med mera. Tre kvadratmeter bakom grön dörr. Centralt i Boxholm.


Lunch på Café Pelargon vid Mårdsmålen, strax norr om Tranås. Lunchhak och handelsträdgård, min favoritkombination. Lugnt när vi kom och grävde i lunchbuffén. B väntar på tonfisksallad, klokt beslut. Strax invaderades stället av hungriga Tranåsgubbar som längtade efter den, ganska mediokra, kålpuddingen.


Tredje "gårdsbutiken" idag, Hugos Chark i Örserum, legendarisk om man får tro hemsidan. Vi har köpt, men inte testat, deras isterband, rökta Falu och Smålandsring.


Stor Hugochark hos lokala Handlarn. Vi får en pratstund med Vera och upptäcker vår spegelbild på väggen bakom henne. Tjena! 


Traditionell avslutning på husbilssäsongen. Åtminstone andra oktoberbesöket i rad och fjärde besöket totalt. Det är bara vi på Sveriges kanske bästa ställplats.


På väg till bad och bastu. Det är väldigt fint vid sjön Bunn. Om vi bortser från vädret.


Efter en halvtimme i bastun låtsas B bada ...


... A gör likaså. Doppade jag mig? Vad tror ni?


Ostbricka Boxholm. Två tegelstenar (och en grönmögelost från Brostorp). Väderstadsknäcke och Biferno Rosso Riserva (specialbeställning). Vi skulle käkat lax, men kålpuddingen i Tranås släppte inte ner mer i magen. Nöjda ändå. Kylen full med kimschi, lax och korv. Något att se fram emot. Och det ska bli sol imorgon.


Bunn. Bauergården. John Bauer, trolltecknaren, höll till här. När han skulle flytta till Stockholm gick det åt helvete på Vättern.

Tro inte på allt. Bilden från charken är fake (ljug). Vi träffade varken Vera eller spegelbilden (bild lånad från hemsidan), men vi var där.


2 kommentarer:

  1. Bunn och Bauergården har vi kvar att upptäcka.

    SvaraRadera
  2. Bra blogg! Fick flera ideér, hur hittar jag fler inlägg?

    SvaraRadera