onsdag 25 november 2020

Tredje gången gillt
Torsdagen den 5 november. Vi är på väg till Eskilstuna för att titta på en ny husbil. Vi tar en liten omväg förbi Tumbo, nära Kvicksund. Här finns mycket att titta på. LMC:n närmast såg vi för ett par månader sedan och blev förtjusta. Men vad är det som står bredvid? Den har de inte ens hunnit med att lägga ut på nätet.


Långa och breda sängar är precis vad vi vill ha.En sittgrupp som rymmer sex personer kan vara bra att ha.
Vi hittar mycket som vi gillar. Denna LMC T731G från Sassenberg i Tyskland uppfyller med råge vad vi letar efter. Vi fortsätter inte vår resa. Vi är framme.Någon har sagt att den tredje husbilen är den rätta. Det verkar vara  sant. Det är klippt. Vi menar köpt. Säljaren Oskar är förstås nöjd med att hänga upp dagens första ”såltskylt”.


Vi ser det redan framför oss. Nya äventyr (bild från tillverkaren LMC:s hemsida.
Så kan det gå. Lycklig B med påskrivet kontrakt. XAY493, tillsvidare kallad X:et, är vår.
Tisdag 24 november. En månad kvar till jul och vi är på väg att hämta våra livs julklapp. Vår bil passerar 60000 kilometer strax innan målet (det blev 60012). Vi har kört ungefär 35000 av dem. 
 

Vi parkerar och ställer av Adoxa. Vår bästa vän i tre år. Lycka till, men dessvärre måste vi dra vidare. Hej då!

Vi kommer tidigt. Som alltid. Men vi har tålamod. Vi är dock inte särskilt intresserade av att titta in i de bilar som är till salu. Vi har gjort vårt fynd.Vi hänger i fiket (gratis kaffe och kaka) och tillbehörsbutiken medan vi väntar på genomgång av vårt inbyte och leverans av vår nya bil. Tumbo är nog Sveriges mest välordnade försäljare av husbilar/husvagnar. 

Ett familjeföretag som vinner priser. Sysselsätter idag runt 40 personer. Anläggningen och mottagandet imponerar.


Nästan en meter längre (947 mm) än Adoxa. En bil som bara inte vill ta slut (det finns större, men det här räcker). Vi kommer att ta plats. Och har plats för tre-fyra barnbarn

Vi, d v s jag, tillbringade kvällen med att försöka ta mig igenom de 20 bruksanvisningar som följde med. Och varenda verkstads- och servicebesök. Allt fanns dokumenterat. En välutrustad bil, minst sagt.
Viktigast av allt förmodligen den vattenburna värmen och det helt fantastiska kylskåpet. Långbäddar, separat toalett och dusch, automatisk växellåda och stora motorn. Tysktillverkad LMC med husbilsvärldens längsta garanti, tolv år (åtta år kvar). Vi tycker den är i en klass för sig.

Onsdag 25 november. Visst är det roligt att flytta in i en ny husbil. Det är som att flytta. Kanske rensa bort sådant vi inte använt. Kanske skaffa lite nytt.1 kommentar:

  1. Grattis till nya husbilen! Låter som den är perfekt! Härligt!

    SvaraRadera