lördag 28 november 2020

Testar och njuterVi inviger vår nya husbil med en resa till Granvik vid Vättern och Tiveden.


En fin eftermiddag vid Vättern.

Ett dykcentrum, tydligen. Men ingen dyker idag.
Fortfarande några båtar i sjön, trots att det är första advent imorgon.Vi är i utkanten av Tiveden. Här finns en ”vildcamping” under säsong. Vi kollar in för ett eventuellt besök i vår.
Det är långgrunt och sandbotten. Lovande.Vi går en kort promenad i trollskogen.


Sedan tar vi en lokal öl i puben, som ska leverera vår middag ikväll. Rekommenderar Röde Orm från Tibros bryggeri.


Ungefär 30 husbilar samlas här för att få trerätters serverad i husbilarna. Ett populärt initiativ från Granviks pub.Mörkret sänker sig och alla håller coronaavstånd  i sina bilar.Förrätten serveras klockan 18. Rådjur med päron på salladsbädd. Gott.
Huvudrätten är Vätternröding på fänkål och  potatis. Väldigt gott.


Efterrätten är päron med kolasås, lingon och rågbröd. Låter knepigt, men smakade bra. På det hela taget: en prisvärd meny. Varje rätt serverad enskilt i husbilarna. Pandemin skapar kreativitet och nya spännande event. Men visst hade det varit roligt att träffa alla andra gäster utan avstånd. Men detta är bättre än att inte träffas alls.

Dryckerna står vi själva för, efter rekommendation från restaurangen. Pinot från NZ var dock vårt eget val. Imorgon serveras vi frukost i bilen. Vi ses imorgon.

1 kommentar:

  1. Vilken underbar idé! Vi läste på Fb om något liknande på andra ställen. Tyvärr står husbilen i vinteride, så vi får bara vara med via sociala medier.

    SvaraRadera