tisdag 2 mars 2021

På rull igen


Måndag. Vi litar på väglaget (sommardäck) och ger oss ut ett par dagar för att testa nya bilen. Vi har kört 35 km hemifrån. Till Stegeborg. Vi gillar den här ställplatsen, var här två gånger förra året och har bokat för nytt besök i påsk. Då tänker vi gå på krogen också.


Ännu ligger båtarna på land. När vi fortfarande hade segelbåt funderade vi på att ta upp den här för att slippa arbetet med ta ner och resa masten varje höst och vår.Östgötaleden går förbi Stegeborg och har fått nya skyltar och ny stätta sedan vårt förra besök. Nu ska vi upp på berget.


På berget finns magnifika ekar ...


... och fin utsikt mot slottsruinen.Vi minns med blandade känslor alla vår- och höstseglatser in och ut iSlätbaken mot vår vinterhamn i Söderköping och vår sommarhamn i Engelholm. En resa på sex till åtta timmar varje höst och vår. Många gånger väldigt fint, andra gånger riktigt jobbigt.

Vi tar en promenad ut på Notholmen, dit våren faktiskt hunnit, trots att den oftast är sen härute.

Markägaren Danielsson har jobbat i vinter. Notholmen blir större och sundet in mot båtuppläggningen smalare.


Det är stora mängder utfyllnad och en hel del är sand. Tydligen jobbar de på att få finare badstrand till säsongen 2021.


Längst ut på Notholmen tronar bastun med tillhörande bad. Kan hyras för den som är sugen på bad. 


Från tunnan rakt ut i ett iskallt hav. Helt rätt i tiden.

Solen sänker sig över ställplatsen. Bara tre bilar än så länge, men det kom tre till för natten. Vi sov gott och lyckades till sist få igång värmen ordentligt i  bilen. Har inte riktigt kommit överens med Aldevärmaren förrän nu. Alde ska ju vara bäst. Hoppas det stämmer.

Tisdag. Morgonsol över ställplatsen ...

... och ruinen. 

Det är bara jag som är vaken och kastar min skugga på bron.

Det är mycket fågel i vikarna, mest grågäss och gräsänder, men också knipor, vigg och ...
... salskrake!

Den här segelbåten har legat kvar i några år. Ligger lågt, så det är nog mycket smältvatten i sittbrunn. Båtplatserna har fyllts av vassrötter efter rensning och utfyllnad vid Notholmen. Mycket sörja att ta bort innan sjösättningarna.
Stubbe och gubbe (till höger).


Jag läser om korv och grillar färs. Så kan det gå.2 kommentarer:

  1. Ser ut att ha varit mysiga dagar. Vi var förbi när vi gjorde en tur med Rubinen, men då fanns inga husbilar där. Såg ändå väldigt välordnat ut. Ha dé fortsatt bra! Kramar från oss!

    SvaraRadera
  2. Härligt att vara ute med husbilen och fin plats! Vi väntar tills det blir plusgrader dygnet runt, men det närmar sig. Ha det fint!!!

    SvaraRadera