torsdag 31 december 2020

Happy Better YearVi ville prova vår nya husbil än gång till innan vintern (vintern?), så vi har bokat plats vid Stegeborg. Lugnt och fint, bara en dryg halvtimme hemifrån. Inte många här dagen före nyårsafton.

Nästan tomt vid bryggorna. En ensam Becker 27 hoppas på att havet inte fryser i år.

Vi seglar ju på land numera i vår nya Cruiser.


Ny idé till restaurangbranschen: beställ mat genom att visa upp en skylt. Men det är inte pilsnerkorv på gång, utan julköttbullarna vi glömde ta med oss till julbordet.När mörkret sänker sig över fjärden har vi hunnit bli 15 bilar. Minst tio till ska komma imorgon. Vi håller avstånd.
Nyårspromenaden 2.0. I många har vi gått nyårspromenad genom staden med tiotusentals andra Norrköpingsbor. I år går vi ensamma på landet. Men vi har sällskap ändå. Sångsvanar, som normala år skulle varit långt söderöver, har stannat här vid Stegeborg.När vi vänder oss om ser vi slottet bortom svanarnas flygfält.


Skällviks kyrka och ”gamla skolan” (vita huset). Någon nyare skola finns förstås inte.Vi följer Östgötaleden mot Skällviks borgruin.


Men det är för långt idag, så vi vänder hemåt. Det blev ändå en fin nyårspromenad.

Kyrkan och Stegeborgs slottsruin, som inte är samma som Skällviks ruin som vi var på väg till. Dit ska vi komma i vår har vi lovat varandra.


Vi trodde detta var gamla skolan. Men det är prästgården. Fyllde hundra i år.

Stegeborg och stäket som stängde infarten till medeltida metropolen Söderköping.

Det bjuds på korv och glögg vid ställplatsen. Slottsherren betalar, men det är Ola Norén som fixar en trevlig eftermiddag (och kväll ska det visa sig) för oss.

Solen orkar inte upp över trädtopparna, trots att det är mitt på dagen. Vi går ju mot ljusare tider, men det dröjer.Östgötaleden går upp på berget söder om ställplatsen. Fin utsikt över Slätbaken, där vi puttrat fram med båten många gånger.


The strip. Snart tar någon fel och landar här, flygplatsen ligger ju på andra sidan berget. Men som tur är, ingen flygtrafik så här års.


Tolvslaget närmar sig och vi sänder upp miljövänliga varmluftsballonger.

Nu lyfter vi!


Skål för 2021.


2 kommentarer:

  1. Så trevligt ni haft det! Fint inlägg! Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  2. Jättefint vid Stegeborg! När vi var där i somras fanns inte en enda plats ledig, skillnad nu!! Önskar er ett riktigt Gott Nytt år!!!

    SvaraRadera