lördag 7 september 2024

Sista biten hem



Vart tog havet vägen? När vi vaknar vid fjärden är dimman tät. Och fortsätter vara det när vi gör söderut mot Gävle, där vi letar upp Evidensia för lite specialkost åt en känslig hundmage.





Vi tar natt vid Caravan Clubs camping vid Granfjärden nära Öregrund. 
Det är helt tomt när vi kommer och checkar in via telefon med någon långt borta. Senare kommer någon och bor i en husvagn nära oss. Men än är inte säsongen över. Om två dagar ska de ha fest här med levande musik.





Bei mir bist du schön eller Bär ner mig till sjön som den heter på svenska. Trulls går inte gärna på promenad om det inte är hemåt.







Bada ska vi göra snart. Jag har redan testat och det är varmt nog också för …






… B, men inte för Trulls, som bara tycker vi är konstiga. På andra sidan Granfjärden ligger Lindersvik. Där hade Benitas familj sommarställe, så hon har badat många gånger i viken, åtminstone som tonåring.






Det räcker inte med en tåfjutt längs gräset för att göra mål på campingens fotbollsplan.






Det är ganska mörkt här nere i vårt hörn av campingen. Och det alldeles tyst.





Dimman kommer tillbaka. Det är spöklikt tyst.






Men det var viss aktivitet här under natten, utan att vi märkte det. Vildsvinen har bökat upp kring fotbollsmålet och de tog dessutom med sin en av mina sandaler, som var försvunnen på morgonen. Så de har varit framme vid vår dörr. Konstigt att inte Trulls vaknade.





Granfjärden med Lindersvik på västra sidan och campingen på östra.





En som var med under ungdomsåren i Lindersvik var B:s kusin Monica. Vi hälsar på henne och Bengt i Smara, en nästan årlig tradition att gå med dem i deras svampskog.




Vi tar också varje höst ett bad i sjön Sottern. Vi brukar bada bastu först, men idag är det nästan 30 grader varmt, så någon bastu behövs inte.




Efter badet blir det relax och godsaker på verandan.






Bengt och Monica. Tack för i år. Alltid lika trevligt.






Kantarellerna vi plockade i Smaraskogen behandlas av mästerkocken själv. Det här ska bli en sås som Huddingeborna sent ska glömma.





Fler strömmar till, det doftar så gott från spisen.






Lars och Francine, Benita, Joel och jag. Janina håller i kameran. Vi är på Skogsborgsvägen i Huddinge.






Hundarna Vilma, Herman och Trulls rastas.





Vi har många minnen tillsammans att prata om.





Gott om bilar på Skogsborgsvägen. Vår husbil blockerar nästan vägen, men det är inte mycket trafik här, bara två villor längre bort på gatan. De kommer förbi.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar