tisdag 5 september 2023

Elmia före mässan

























Fredag. På väg mot Jönköping och Elmia. Vi ska jobba där en hel vecka. Vad har vi gett oss in på? Vi tar en paus i Väderstad, den lilla orten med så mycket för oss gourmeter eller gourmander. Ni vet skillnaden?



Marcuskräftan eller Skaldjursfabriken ligger här med diskarna fyllda med rökt och färsk fisk och skaldjursgryta. 




Tvärs över gatan ligger Väderstads Centralkonditori med underbara bakverk. En liten bit längre bort finns dessutom Väderstads Centralkrog (som vi ännu inte besökt). Plus en inredningsbutik och Ica-butik.
Besök Väderstad!






















Det är inte särskilt långt från Väderstad till Jönköping (ungefär en timme). Nu är vi framme i sörjan där vi ska campa en vecka medan vi jobbar med parkering och en del annat för Caravan Club och åt den stora Elmiamässan för husbilar, husvagnar och campingliv. Det har regnat rikligt och flera husbilar kör fast. Vi också, nästan.

















Lördag. Vi bjuds på middag och underhållning på krogen Mr BBQ. Showen var mycket bra. De dansade t o m på borden. Maten var också bra, libanesisk touch. Men bara för mycket.


Våra bordsgrannar var Karin och Lars Ekdahl. Från Hässleholm minsann (min födelsestad).




Söndag. Vardag, fast helgdag. Lätt förvirring inför vad som komma skall. Mässan öppnar inte förrän på onsdag, men det gäller att vi är förberedda på stormen. Ännu är det mulet.






Måndag. Solen tittar fram. Vi är ca 80 husbilar eller husvagnar som har en egen lummig lund att bo i. Vi närmast till höger.






De stora fälten bort mot Vätternstranden ska fyllas med nästan tre tusen husbilar/husvagnar. 







Infarten till den tillfälliga Caravan Club-campingen. Här är ingen trängsel.



Men först ska vi ha fest igen på ”vår gata”. Vi dukar långbord …







… och äter ärtsoppa. Tydligen tradition. De flesta av oss har jobbat här på Elmia många gånger. Några är med för första gången. Som vi, som gärna vill uppleva detta. Åtminstone en gång.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar