fredag 26 juli 2024

Ack, Värmland - och Hallsberg



På väg mot Värmland, men vi får vänta i Breven. Några kanadagäss på väg mot ån.






Vår nästa natthamn blev ju hemma hos min bror i Hagfors. Men när han och jag träffas pratar vi i munnen på varandra och ingen hinner med att tänka på att ta någon bild. Så det förbli ett hopkok av gamla bilder.






På väg mot teatern stannar vi till i Lakene …





… gör att handla lite ost i gårdsbutiken.




Framme vid målet. Våra vänner bor på STF-vandrarhemmet vid hembygdsgården i Sunne och vi får bo i vår bil på deras parkeringsplats. Så bra!





Vi åker tillsammans till teaterladan i Västanå vid Rottneros. Publiken börjar samlas.





Vi ska se Selma Lagerlöfs Herr Arnes penningar. På bilden ser ni Herr Arne och hans vänner.






Vi hinner gå och titta på utställningen av dräkter från tidigare föreställningar. Västanå teater firar 25-årsjubileum i år, så det finns mycket att titta på. Ann-Marie, Marinella och Benita förundras över allt fint.





Scenen i teaterladan. Förväntan är stor. Men inga bilder får tas under föreställningen, så vi hoppar direkt …





… till den goda maten i pausen. Ann-Marie, Bengt och Marinella hugger in på den smörbakade gårdskycklingfilén med sommargrönsaker, ljus dijongräddsås och färskpotatis med gräslök och brynt smör. 




Ensemblen tackar för sig inför stående ovationer. Som alltid här är det väldigt bra. Men ändå inte det bästa vi sett här. En något svårtolkad historia i botten ska passas in i vår tids värderingar. 





Vi analyserar med hjälp av ost och vin vid hembygdsgården efter föreställningen. Om ni tror att jag somnat har ni fel. Jag tänker. 





På hemväg med stopp i Hallsberg. Vi måste se utställningen om Karin Larsson (född Bergöö) i huset hennes pappa byggde. Bergööska huset.





Karins blomhylla. Bara att åka hem och snickra. Karin och Carl snickrade inte så mycket själva. För arbeten i trä stod oftast snickaren Hans Arnbom.





Karins man Carl klottrade på väggarna när de var på besök här i Bergööska huset. Karin växte upp i ett hus bredvid detta, som hennes far Adolf Bergöö byggde, främst för represention. Det blev Karins bror Pär med familj som kom att bo i huset. Men Karin och Carl satte sina spår här.





Hela ensemblen framför Bergööska huset.  Ni som vallfärdar till Sundborn i Dalarna borde även åka hit. Till Hallsberg.





Sunne med vandrarhemmet i norr.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar