söndag 28 augusti 2016

Mot fjällSalusand heter campingen där vi genomlidit en natt nära E4 (störde inte mycket), underhållning av trubadur på puben (störde knappt alls, eftersom vi inte gick dit, men han hördes ibland) och pubbesökare som halv två på natten trodde att vår husbil var deras husvagn (störde). 
Men stranden var fin.


Vi svängde bort från kusten och angjorde så småningom Lappland, där denna gubbe satt och metade utanför Ica Supermarket i Lycksele. Han är dock inte levande, utan en s k installation.


Lycksele har, förutom djurparken, en attraktion: skogsmuseet och turistbyrån. Bägge stängda, så ingen rusning direkt. Men fikapaus. De kunde ju satt ut några bord...


Vi har hittat ett fenomenalt smultronställe, fiskecampen Avasand utanför Storuman. Ingen här, mer än vi. Det nappar väl inte.


Måsen Steven Seagull vaktar servicehuset. Flytta gärna mig står det på skylten, så småfåglarna tror att jag lever, så att de inte vågar bygga bo i köket. 


Mjölkört och härbre. Typ Lappland.


Solen strålar och det är 15 plus. Kalas (detta är Lappland)!


Fiskecamp, men alla båtar ligger vid land. Hur kan säsongen dö redan i augusti?


För oss var det perfekt, inga vägar, järnvägar, trubadurer eller fyllon som inte kan hitta hem. Men vi ska in Norge imorgon och har alldeles för mycket sprit, vin och öl ombord efter att ha turat till Åland. Riskerar 6000 i böter om de kommer på oss. Vi jobbar hårt på att minska lagret, därav lådan i förgrunden.


Långeman var där, förstås. Det var han som kom på att norska tullen har en app där man kan deklarera hur mycket man har med sig och betala tull för det som är för mycket innan man passerar gränsen. Just nu kan jag torska på 105 norska. Hellre det än 6000 i böter.


1 kommentar:

  1. Så vackert blått ni har på himlen. Här är det grått och stänker.

    SvaraRadera