onsdag 31 augusti 2016

Bilen har pajat
Dagen började inte ens bra. Men värre skulle det bli. Ösregn hela natten så jag var rädd att vi inte ens skulle kunna ta oss ifrån campingen. Men det gick och vi hann till 10.30-färjan från Vennesund till Holm. Mörkt grå färgskala...


... och blåsigt. Det klarnade sedan ett tag och vi såg lite fina vyer som vi inte hann fotografera. Det är smala och krokiga vägar. Svårt att stanna där det är fint. Rastplatser är de inte så bra på i Norge. Trots att riksvej 17 är en turistväg finns det inte många stopp, typ caféer, konsthantverkare och annat trevligt. Men de har väl plockat in skyltarna för säsongen, antar vi.


Vi fyllde på med billig diesel i Namsos, 9.99 per liter i stället för 12.24 som den kostar på de flesta håll. Om det var priset som knäckte dieselfiltret vet vi inte. Men läck sprang det i alla fall. Falck Assistance fick rycka ut och bogsera oss till verkstad.


Det krävdes två gubbar. B gillade inte att asfalten blev regnbågsfärgad utanför Almi Köpsenter i Steinkjer, ca åtta mil norr om Trondheim.


Vi fick åka husbil på flak, ner i en tunnel (vi hukade, bilen är 2.72 hög och stod dessutom på ett flak), under och över broar ...


... till Elektro-Diesel (Bosch Car Service), där vi ska få hjälp imorgon. Nu tar vi en Irish och kojar. God natt!1 kommentar:

  1. Å nej!!!! Tur att ni fick assistans i alla fall! Hoppas att det löser sig snabbt och smidigt!

    SvaraRadera