torsdag 1 september 2016

På väg igen


Männen på Elektro-Diesel i Steinkjer fixade dieselläckan åt oss. Men de var konfunderade. De bytte dieselfilter och påpekade att när det gjordes senast hade någon satt tillbaka den gamla packningen. Något jag måste ta upp med min serviceverkstad hemma. De här killarna har min respekt! Verkar vana vid att posera med turister också ...


Vi tog genvägar till Sverige. Det var bitvis både brant och smalt. Överallt forsar.


På svenska sidan tog vi en genväg över fjällterräng. Nästan fem mil gropig grusväg mot Duved/Åre. Vi tänkte att vi skulle tagit den andra vägen. Tills vi träffade en man som gjorde det ...


Fikarast i Åre. Mer än så här hade vi faktiskt inte lust att se av en förvuxen skidmetropol. Inte vår stil. Åreskutan är säkert magnifik, men kan aldrig mäta sig med Vrinnevibacken.


Svenstavik, söder om Storsjön (det är visst här odjuret bor), är ett föredöme när det gäller ställplatser för husbilar. Fyra platser med god service nära Ica och bolaget. Men inget val för oss när det gäller  övernattning (även om vi gillade Svenstavik, huvudort i Bergs kommun). 


Campingen i Rätan några mil söderut var därmot perfekt. Vi gillar att stå på hösttomma campingar. Vi var fem hisbilar/husvagnar. Värt några kronor att ha el, wc, dusch och kök för disk, även om vi har det mesta i bilen. Jag tog till och med ett dopp i sjön. Dessbättre inte förevigat.


Vi hittade solen, som vi inte sett mycket av i Norge. Om det inte varit för alla trevliga norrmän vi träffat skulle jag nog hållit med Moltas om att det är ett jävla rövarland. Fina utsikter, visst. Men krokigt och dyrt. Och inga älgar, trots att det finns tisentals sådana här skyltar:


Vad tycker de tyska turisterna? Inte ens en överkörd grävling kunde vi hitta. Och alla norrmän tycks lida av astma har vi hört. Inte konstigt med den luftfuktigheten. Det är synd om norrmännen. Vädret är för jävligt. Inte konstigt att de blivit överjävliga på skidor. De ha väl försökt fly i tusen år. Till Sverge.


Det bästa är att vi bara har ca 60 mil hem till "bebisarna" i Norrköping.
Love U All 
1 kommentar:

  1. Haha oj, ni har inte haft det helt lätt i Norge! Men jätteskönt att höra att husbilen är fixad nu! Hoppas att ni får finare väder (och kanske får se några djur) på återresan!

    SvaraRadera