lördag 30 juni 2018

Inte riktigt


Dagens bildskörd blev inte riktigt bra. Vi är på väg till Inte Riktigt, eller Not Quite, så det är kanske därför. Resan började i alla fall på den krokigaste och backigaste väg vi någonsin åkt. Inga bilder för hur skulle vi kunna stanna eller ens släppa ratten. Vi kom i alla fall till Gullungebyn och Tisselskog och det låter ju faktiskt som en saga. Det är sagolikt vackert i Dalsland.


Not Quite är en konstnärskollektiv i ett nedlagt bruk i Fengersfors. Det började en gång som ett järnbruk (i Dalsland där det aldrig brutits järn) och blev för lite mer än hundra år sedan ett pappersbruk (någon kom på att det i alla fall finns skog i Dalsland). Bruket var i bruk till 1978 och gjorde tydligen tunt, fint papper som exporterades över hela världen.


Sedan 2002 huserar här konstnärskollektivet Not Quite med galleri, konsthall, skulpturpark (stängd idag), café och bistro. Även en trevlig liten bokhandel. Konsthallen var mitt emellan utställningar och lite trist just idag.


Barnen har ett eget bobliotek utanför bokhandeln.


Och ett eget kafé.


Så här ska man inte ta en bild. Den vill visa den fina trådskulpturen på caféets vägg. Här lär vi oss att tänka på skuggspel när vi fotograferar. Och att det är intressant att läsa vår blogg eftersom man lär dig saker.


Caféet har en del fina sittplatser ...


... och fantasifulla bakverk.


Vi fortsatte på måfå eftersom målet, campingen vid Åråshult var full. Hamnade i stället på en "herrgårdscamping" i Kristinehamn och det var fint det också. I alla fall inte fullt. Och Frankrike slog ut Argentina. Solen sken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar