tisdag 27 april 2021

Utsiktslöst i YdreVi tänkte oss till ställplatsen vid båthamnen i Rydsnäs. Men eftersom de stängt av både vatten eller toalett valde vi att åka vidare. Men först ett besök i ortens lilla lanthandel.
I stället hamnade vi under en stor ek ungefär en mil bort.


Det här är Ydregården i Österbymo, Ydres huvudort. En gård med anor från 1600-talet, men då fanns den i Asby socken, någon mil norrut. Den flyttades hit på 30-talet tillsammans med några andra stugor. Idag utgör de en liten hembygdspark. Men detta är inte bara ett museum, utan också ...

... en populär lunchrestaurang. Dagens rätt är pannbiff. Man serverar sig själv i en buffé, så det kan bli rejäla portioner. Rustikt och gott.Bakom ryggen på mig ett rejält stilbrott i denna miljö. I gott skick och fulladdad med, i huvudsak, 60-talsmusik. Vi ville dock äta i lugn och ro, så det blev ingen rock and roll.

Det är förstås viktigt att hålla avstånd. Tvåmetersregeln gäller dock inte för ytterdörren. Till och med en måttligt lång person får kröka rygg för att komma in eller ut.

Snön ligger i drivor bakom det lilla servicehuset. Vi har ändå ca tio grader. Plus.


Vi går ner till veteranbilsmuseet, som förstås är stängt. Men en skylt lovar öppet på onsdagar. Vi får se imorgon. Korv- och hamburgerkiosken tycks definitivt stängd.

Skönt att telefonkiosken tar nästan alla kort som finns. Eller fanns.


Här börjar tipspromenaden. Dock inte idag.


Det är bara 400 meter till Utsikten. Dit orkar jag nog stappla.


Här har grisarna röjt.

Nej, det är ingen tipspromenad idag.Vi stapplar ändå vidare i vacker skogsmiljö (ironi!). Det är nog länge sedan det arrangerades någon tipspromenad här.


Framme vid ”utsikten” konstaterar vi att det nog var utsikt härifrån för ca 40 år sedan. Nu är det utsiktslöst att fortsätta.


Vi går tillbaka till bilen för att avnjuta min favoritglass.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar