fredag 20 maj 2022

KlassfestenBästa ställplatsen i Hässleholm. Hässlegårdens golfklubb. Gångavstånd in till centrum. Vi är här eftersom det är dags för klassfest igen. Vi i klass AIIIc tog studenten på Linnéskolan 1967. Vi träffades för fem år sedan för 50-årsjubileum och lovade varandra då att ses igen om fem år. Nu är det dags igen.


Den här gången samlas vi vid Hovdala slott, som har blivit Hässleholms finaste attraktion efter att ha varit ett militärt övningsfält. Där jag lekte som barn.


Håkan, var guide, blir lite nervös när han får veta att två av oss är uppvuxna i den närliggande byn och var här redan på den tiden då den siste slottsherren, Casimir Ehrenborg, fortfarande levde.  Men den historiska inblick han gav oss visste vi inte så mycket om. När slottet byggdes var det en mycket viktig försvarsborg i det då danska riket. Läs gärna mer här:

AIIIc (del av), anno 2022. Så roligt att träffa dessa underbara kamrater igen.

Hovdala slott håller stilen. Gräset klipps med bara två hästkrafter.

Örtagården tar form. Maj-Lis och Margareta är väldigt intresserade. Jag med.


Precis som för fem år sedan minglar vi hemma hos Urban i Tormestorp, byn där jag växte upp. Här lägger Urban ut texten för Madeleine och Cecilia.Maj-Lis berättar om godsakerna på bordet. Så gott det var!


Lennart fixar champagnen åt festfixaren.

Klart Kerstin ska ha en pava cava (Urban fick också en).

Gemensam middag på Statt i Hässleholm. Stadens populäraste uteställe med god mat i riktigt fin miljö.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar