lördag 21 maj 2022

LMC-träff
Vi kom sist och åkte först. Men vi var där och vi märktes har jag fått höra. Platsen är Överlida camping, knappt tre mil norr om Ullared. Vi är i södra Västergötland och vi har träff med andra som åker LMC husbil eller husvagn.
Vi ”boar in oss”. Vädrets makter står oss inte bi. Men vi väntar på ett föredrag om just bi. Och biodling. 

Men först måste några grabbar drabba samman i bastun. Lasse, jag och Hasse badade inte bara varmt, utan också flera gånger i den något kyliga sjön.

Vi bjuder inte på mer än en bild från lördagskvällens stora grillpartaj. Men jag lovar. Vi hade det väldigt trevligt. Och innan festen fick vi prata husbilsteknik med Jonas Hedström, som alla säger är den bäste servicetekniker som finns. Vi ska kolla om det är sant när det blir dags i september.Överlida, en liten plats i Svenljunga kommun. 
Hemvägen går genom maskroslandet. Vi tycker det blir mer och mer maskrosor varje år. Är det för att mer mark ligger obrukad, obetad  
eller bara för vallodling?

Maskrosfälten lyser nästan lika gula som rapsfälten.

Vi åker ”världens vackraste väg”, enligt de som bor och verkar här. Det är förstås Vallevägen som börjar vid Varnhems klosterkyrka väster om Skövde.
Blomningen är överdådig längs Vallevägen.
En väg värd att återvända till och ge mer tid för att besöka naturreservat, konsthantverkare och gårdsbutiker. Inte bara köra förbi.

Vi tar en paus vid Granvik för att se platsen där vi i november 2020 blev serverade trerätters middag i husbilen (tillsammans med 30 andra bilar). Då var det kallt och mörkt, men mysigt. Nu i blomstertid tämligen öde och stängt.
Fikapaus vid Vätterns lugna blå. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar