måndag 27 maj 2024

Glädje och förvirring


Trulls i sitt hörn med alla leksakerna. Han anar inte vem som är på väg.

Så plötsligt är han där, brodern Harry med sin familj från Storvreta (Uppsala). Ola och Lukas på bild. Matte Caroline utanför.


De sågs senast i mars, men det känns som igår. Och vilken glädje, de virvlar runt i trädgården i mer än en timme.

Vad har du här?,  undrar Harry. En pool med fontän, berättar Trulls. Bra bild av Ola.

Helt slut. Trulls leker mer intensivt med Harry än med andra hundar. Vi tror att de känner av sin släktskap. Harry var äldst i kullen, Trulls yngst av fem (säkert därför han är klart mindre än Harry).

Nåja, detta är ju en reseblogg. Vi far iväg med Olivia till Fagerö mellan Ändebol och Björkvik för att testa om allt fungerar för fricamping. Vi har ju nyss fått tillbaka 12 V i bilen. Vi hinner ta ett bad innan vi konstaterar att kylen inte går igång på gas. Vi måste till en elstolpe (bilden från vårt besök här i juni förra året).
Elstolpen hittar vi på Djulö camping i Katrineholm. En camping som precis fått nya ägare och intervjuas i lokalradion framför våra ögon (inte just nu). Vi, dvs jag, tar ett dopp och vi funderar på ringa vår mekaniker, Marcus i Gusum.

Men det får vänta tills i morgon. Nu är det solnedgång över Djulö.

Det otroliga händer. Vi får igång kylen på gas och behöver ingen hjälp. Men vi åker mot sydost för att om möjligt slippa annalkande oväder. 
Att Kanalmagasinet i Mem är stängt på måndagar i maj förvånar oss inte. Men att ställplatsen också är det känns onödigt. Men så är det (redigerad bild från ett tidigare besök). Hit är vi inte välkomna.

Desto mer välkomna känner vi oss när vi svänger in på Glofshult Västerängs ställplats på Vikbolandet.

Man behöver inte vara hemma för att erbjuda ställplats. Tänk om de visste det i Mem. Här sköter vi oss själva. Som ni ser i spegelbilden  står det en bil här redan, en trevlig dam från Holland.
Det finns sju platser med el och vatten ända fram och plats för några bilar till, utan el.Servicehuset med kök, toa och solarium (behövs inte idag).
Ägaren Aji Franzén, som bl a jagar vildsvin, har också köttbod/slakteri i huset. Men det är inget som stör oss.

Fristående toalett med dusch.

Svart- och gråvattentömning. Och Ajis hus.


Vi firar denna fina ställplats med midsommarmat. Matjessill, färskpotatis, gräddfil och gräslök. 


Vi blev några till för natten, vi, två holländare och en tysk.


Glofshult (blå prick) ligger ca 13 km från Arkösund.

”Romantiska” namn kring gården. Glofshult. Fettsättershumpen.
Hump var ett annat ord, särskilt i Östergötland, för utmark. Alltså samma betydelse som malm i Södermalm, Norrmalm och Östermalm, som en gång var utmarker till staden, dvs Gamla stan.
Magistern har talat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar