lördag 4 maj 2024

Sen och annorlunda premiärNu blev det av. Ändå. Vi drog iväg trots att Olivia inte har något 12 V-system. EBL:en är kaputt och bortplockad. Vi har väntat i sex veckor på att verkstaden ska vara klar. Men nu väntar vi inte längre. Vi åker ändå och kopplar upp på stolpe med 230 V. Det får gå utan vattenpump och kylskåp. Vi har extra kylbox med. Vi hankar oss fram. Den skarpögde kanske ser att vi är vid Kaffeteriet i Borensberg. Välkänd adress för oss och bara drygt sju mil hemifrån. Så här sent har vi aldrig startat en husbilssäsong. Men tålamodet tröt.Vi vill ju också testa hur det går att ha hunden Trulls med oss. Han var med på sista resan i höstas, men då var han så liten. Nu är han ju halvvuxen med sina snart tio månader. Det gick bra, han blir lite rädd ibland och skäller. Men det är inte så farligt. Han vänjer sig och trivs redan i bilen.Rädd är det ju lätt att bli. För en stor kärrspindel till exempel.
Vi går en promenad längs Göta kanal till mynningen i sjön Boren. Det är soligt, men svalt och lite blåsigt. Ännu är vi i april. Det är Valborg.
Vi går åt andra hållet, förbi Husbyfjölhuset och Göta hotell därborta vid kanalen.
På andra sidan bror över Motala ström ligger det ännu sovande gästgiveriet, som har fått en rejäl uppsnyggning sedan förra året, noterar vi.
Och där, strax intill, tvärs över gatan ligger vår favoritbutik: Camarda med sina goda italienska delikatesser och ostar från alla möjliga håll. Här handlar vi alltid när vi är här. Helen Camarda pratade vi med senast på Elmia i september där hon sålde sina godsaker.
Vi tänder grillen och det smakar fint med hjortspett från gårdsbutiken på Vikbolandet. Till det en pinot noir från Österrike. Och potatissallad, paprika och grillad lök. Årets grillpremiär.

Det är första maj och vi tar en promenad längs kanalen.

Frukost. Numera kan vi inte knäcka ett ägg utan att en liten nos dyker upp.
Vi hann hem samma dag (2 maj) för att gå en promenad i Djuröns naturreservat utanför Norrköping med ett kompisgäng.

Fika vid Bråvikens strand.
Innan veckan är över upplever vid en magisk dag och kväll vid sjön Tisnaren. Det är rena sommarvärmen när Trulls funderar över vad kompisen Zoe håller på med. Simma efter leksak i niogradigt vatten ...
Det är fler som badar! Hu!
Lexi, 11, är inte rädd för någonting. När både pappa och hunden doppat sig kan hon ju inte vara sämre. 
Solnedgång vid "vår" badstrand i Tisnarebaden.

En helt magisk kväll.

Hemåt i kvällen. Nästa vecka väntar nya husbilsäventyr. Öland väntar på oss. Tack för denna vecka. Vi hörs igen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar