onsdag 7 juni 2017

VillervallaIdag skulle vi åka i fyra timmar mellan Rothenburg o d T och Höxten. Men det blev drygt sju timmar på grund  av att vi ville undvika autobahn. Det var omvägar, felvägar och köer när vi till sist ändå hamnade på autobahn. Men det var trevligt med alla vinodlingar i Franken (kring Wurzburg). Här gör de friskt vitt vin som numera inte går att köpa i vanligt svenskt bolag. Beställ! Systembolaget har på senare år erbjudit allt färre tyska viner. Nu ska ju allt var extrasötat från Italien. Hu!


Till sist hittade vi vår ställplats vid Wesers strand i Höxten, men vad sysslar de med här?


De erbjuder ställplats på andra sidan Weser, se skylten, "Wohnmobil". Men samtidigt SPÄRRAR de bron för fordon bredare än 2,1 meter! Vår ganska lilla husbil är 2,19 bred. HALLÅ! Vi fick åka en omväg på 13 kilometer (sic!) för att ta oss till ställplatsen som faktiskt SYNS från bron.


Höxten är en av alla små medeltida städer i Tyskland. Inte i klass med Nördlingen eller Rothenburg, men de har i alla fall det praktfulla Abtei Corvey, ett kloster som skapades 822. Fast merparten av kyrkan byggdes om på 1600-talet.Det finns många fina hus i Höxten ...


... och en gågata där det är tillåtet att cykla OCH att åka i rullstol. Storsint!


Indet här husets källare ligger vårt mål för kvällen, en mysig restaurang med tapas och paella som Spezialitäten.


Höxten från vår ställplats, lagom gångavstånd hem från restaurangen.


Solnedgång. Men är det där verkligen väster?


Ok, det kanske är nordväst.

1 kommentar:

  1. Kul med slingriga vägar och vackra omgivningar! Läser ifatt, men det blir nog dåligt med kommentarer.

    SvaraRadera