onsdag 19 juli 2017

Bondekrok och Muurikka


Hej, alla barn, nu blir det barnprogram. Titta nu vad farbror Arne tar fram. En muurikka och nu ska ni få höra vad man med en muurikka kan göra.


Först tar man en fläskfilé, svensk och dyr, för danska dyr vill man ju inte äta. Man bryner och vänder ...


... och fräser upp lite morötter, och potatis om man vill (inte med i receptet, men man tager vad man haver).


Man får inte glömma att hälsa på farbror Arne.


Efter en stund lägger man på lite purjo, svamp och tomater. Bjuder in gäster.


Låter det fräsa ihop en stund medan man kollar om det är några båtar ute på Orren. Kanske en seglare långt där ute, men den ser ni inte.


Dags att dela med sig av en skvätt rödvin.


Låter det koka in ett tag ...


... innan vi häller på crème fraiche, färskost och grädde.


Låt det puttra medan vi sammanbitet förbättrar solbrännan.


Tar fram en valpolicella classico med kork ...


... och bjuder gästen/gästerna att ta för sig.


Bättre än grillat ...


... och miljön duger gott. Här med en Bondekroksversion av Spiral Åtbörd (skulpturen framför Norrköpings konstmuseum). Platsen borde ha nominerats till Årets ställplats i Sverige. Men vi blev dessvärre diskvalificerade. Detta är ju en liggplats. Husbilslivet har sin charm och båtlivet sin. Det är två helt olika former av frihet. Men ibland känns det som om båtlivet är oslagbart. Men snart är vi på vägarna igen. Och då är det förmodligen oslagbart. Livet är underbart.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar