onsdag 20 maj 2020

Öppen horisont



Det är lite för ensligt och tyst vid Lilla Kalvö (föregående inlägg) så vi söker oss till Eköns camping lite längre norrut. Här är ännu gott om plats och få människor, men det stundar långhelg. Receptionen är öppen och hänvisar oss till plats 207. Vi ser inga andra husbilar, bara husvagnar och de flesta är långliggare.





Vi har havsutsikt, även om det mest är vass och småbåtshamn, men det är inte många meter till öppen horisont.





Syrénerna blommar. Vi tar en första promenad.




Välkända vatten. Därute går farleden där vi många gånger sneddat ner mot Flatskärs kummel på väg mot Stora Ålö eller Västervik.




Det är steniga stränder och därute vid horisonten Häradskärs fyr.





Det finns en liten sandstrand runt hörnet, annars är det klippbad som gäller. Men inte idag. Ännu är det alldeles för kallt. Om det funnits en varm bastu skulle jag inte tvekat. Här badade de nattorienterande gubbarna i Miss-i-Nassen-gänget för tio år sedan.





Det var varmt i vattnet den 18 augusti 2010.




Detta var länge en befäst kust. Men bunkrarna är inte så gamla, utan är minnesmärken från det kalla krigets dagar. De var i bruk ända tills 2002.





Här genom Flissundet har vi gått med segelbåt några gånger. Lite spännande var det, bara 1.40 djupt enligt sjökortet.




Utanför receptionen och restaurangen (som öppnar i midsommar) finns en bangolfbana, förstås. Mysigt med de små båthusen.





Det är mandelsblomstid. I morgon ska vi leta gullviva, kattfot och blå viol också.




Vår praktiska lilla gasolgrill kommer till användning igen. Borta i bilen deltar Sigrid i umgänget.





Hon går inte gärna ut. Och hon får inte heller gå lös här på campingen.





Det är det här vi saknar med båtlivet. Men det går ju att mysa på landbacken också. Det är inte lika spännande förstås. Men det är också skönt att slippa oroa sig för väder och vind. Vi har aldrig rott ut ett extra ankare mitt i natten från husbilen.





1 kommentar:

  1. Lilla Kalvö tycker vi ser underbart ut och är en plats vi kommer att spara tills vi får resa lite längre igen. Eköns camping har vi besökt för några år sedan, också ett härligt ställe. Fina bilder!

    SvaraRadera