fredag 3 september 2021

Bird ShowVi har nått resans vändpunkt och fått en bra plats på en väldigt lyxig camping. Dessutom till specialpris, tre nätter för två.

Stor tomt har vi dessutom och strax intill oss, faktiskt bortom träden därborta, pågår ett evenemang jag i många år drömt om att få vara med på, nämligen …
… Falsterbo Bird Show! Evenemanget som lockar alla fågelskådare i Sverige, åtminstone eliten. Vi står precis vid Skanörs Ljung med dess fantastiska sträck av rovfåglar nu i september. I samspråk med Niklas Aronsson, redaktör för tidskriften Vår Fågelvärld, om sträcket av bivråkar under förmiddagen. ”Skapligt, ett 30-tal har passerat”, säger han precis när några ormvråkar och en bivråk passerar. Här pågår en mässa med det mesta en fågelskådare behöver i form av utrustning, litteratur och resor. Vi återkommer hit, men nu …… måste jag bada!Medan jag gör det blir B kompis med Melker, en grabb som säger att han tränar för maraton. Det visar sig att han inte riktigt vet att ett maraton är ungefär som härifrån till Lund. Men det gör inget. Vi uppmuntrar pojken …
… tills morfar och moster kommer. Vi vet vilka de är, eftersom Melker berättar: ”Det är min moster, men hon har likadana sandaler som mamma”.
Mötet med morfar och moster avlöpte väl.

Dagen avslutas med lite rester. Blomkålsmos, lammkorv, zucchini, sallad och boken jag köpte, ”Skånsk Skådarguide”, en helt fenomenal vägvisare till fågelskådning i Skåne. En tegelsten för en hundring.

Vi ser fram mot två dagar till här bland fågelskådare, fåglar och vit sand. Kanske hittar vi något mer roligt imorgon, typ ett rökeri?
God natt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar