söndag 26 september 2021

Tillbaka på fastlandetTidigt uppe. Som sig bör när solen går upp ur havet och över strandmarkerna vid Wikegårds.

En maskros har blommat om och dess fröklot glöder i morgonsolen.

Morgonsol på receptionen. Vind i regnbågsflaggan.


Vitkindade gäss drar hela tiden.

Jag försöker ta mig fram mot gömslet, men det är hinder i vägen. Djuren gör väl inget, men buskagen har blivit ogenomträngliga.Ännu fler vitkindade.
Det är gott om vadare på stranden. Mest kärrsnäppor. Svårt med motljuset för att vara säker på vad som springer därnere.

En större vadare, kraftigt byggd, kort näbb. Högst sannolikt en kustpipare. Såg också större strandpipare och ett par myrspovar.


Bra vadarstrand. 


Nu är vi på hemväg. Stannar vid Kaffetorpets lilla camping längst ut på Oknö vid Mönsterås. Det har varit fullt pådrag i helgen, då Rapidoklubben hade träff här. Nu är det bara vi och en Pilote kvar.

Kaffetorpet har en scen och en dansbana. De ordnar musikkvällar under sommaren. Campingägaren Mats berättade att Alice Cooper dök upp här i somras och lirade lite. Han var visst och hälsade på någon kompis i trakten. Men jag tror att han misstar sig. En koll visar att Ryan Roxie, gitarrist i Coopers band var här och lirade med Dirty Dogs, hårdrocksband från Mönsterås. Inte ett ord om Alice på Oknö i sociala medier. Synd att kolla upp en bra story. 
Vi hugger in på sill och rökt fisk från rökeriet i Timmernabben. Det hade visserligen stängt idag, som alla måndagar, men ICA Algots i Mönsterås hade godbitar från Nabben.


Mönsterås har en fin skärgård. Det finns två campingar på Oknö, First Camp och Kaffetorpet. Vi föredrar den senare, längst ut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar