söndag 4 juli 2021

Som hemmaVi ger oss iväg på en riktig långfärd, 7,5 kilometer! Vi vill kolla in skärgårdens campingplatser, en efter en. Idag är vi vid Tyrislöt. Med båt har vi lagt till här några gånger, men aldrig med husbil. Det är vi som har dörren öppen därborta på plats 95.

Det visar sig snart att grannarna i husvagnen är Rune och hans fru (Ingegerd? Jag och namn …), kompisar från seniorgympan hemma i Norrköping …

… och i husbilen till höger bortom lekplatsen hittar vi Lasse och Anette (jobbarkompis med B en gång) från Smedby.


Och i husbilen som skymtar bortom stora eken hittar vi Lenta Sedhav, kompis från orienteringsklubben Tjalve. Fler bekanta ska dyka upp.

Men först ska vi ta oss ett bad. Eller åtminstone jag.


Söndag förmiddag leker jag lite. Bygger mig en folkabuss.Vi har sprungit på Anna Frisendahl och Hasse Eriksson, som spelade i bandet på Edgards igår (Hasse alltså, se föregående inlägg). De har sommarhus på promenadavstånd från campingen och bjuder hem oss på fika.

Huset ligger vid havet i Lökvik. Hasse har tillbringat 62 somrar här, berättar han. Hans pappa köpte tomten 1958.
Här har en del kändisar levt stugliv. De för vår generation kända skådisarna Bertil Norström och Margeth Weivers hade sin brygga därborta på Gråholmen. Fotbollsspelaren Ove Kindvall bodde strax intill. Plura och Carla Jonsson i Eldkvarn höll också till i viken när de var unga. Och Hasse, förstås …
… som på förmiddagen varit ute med sin vita havskajak. Som han köpt av vår svåger Bengt Rosén. Kul att se den igen, eller hur Benke?

Vi har precis badat. Här.
På väg hem till campingen igen passerar vi byggmästare Eddy Demirs vingård. Han har ca 4000 vinplantor här, enligt Hasse. Undrar om vi kan komma över en flaska?


2 kommentarer: