onsdag 28 juli 2021

Kul i Kumla
Vi tog barnbarnen Lexi och Jamie till Kumlas stadsparker. Det är mycket roligare än det låter.


Hisnande kul. Lexi är värst i hopptornet. 


Men flickorna höll mest till i hinderbanan …

… i flera timmar faktiskt. Djupadalsbadet med tillhörande camping och ställplats är ett badparadis för barn och vuxna. Det finns äventyrsbad och spa om man vill gå inomhus i det fina badhuset. Idag är det soligt och varmt, så vi stannar ute.

Ingen risk att någon går hungrig från det här bordet.

Den lilla Kumlasjön var förr stadens badplats. Sedan de nya badanläggningarns byggdes är det mest en idyllisk blomsterpark.


Därborta finns också en scen och själva staden med sitt vattentorn.En av de finaste stadsparkerna vi sett. Därborta skymtar det stora badhuset.


Och här kommer Lexi farande på cykel. Barnen har många cykelvägar i två stora parker. Helt utan motortrafik. Restaurang Sjösidan ligger fint därborta vid sjön.

Cyklister behöver inte se upp för bilar, men akta familjen Sothöna  …


… och lämna företräde för familjen And.I den nyare sjöparken är det fullsatt på Restaurang Goda Rum vid de stora växthusen. Det är också alltid gott om gäss här i de stora dammarna.


Konst finns det också att fundera över. Åt vilket håll pekar egentligen den lilla björnen vid stjärnan. Är det Ursa Minor, Lilla Karlavagnen?

Det är faktiskt inte helt ofarligt i Kumla sjöpark.


Kumlaparkerna är helt perfekta besöksmål för både vuxna och barn. Bad, lekparker, blomsterprakt och två restauranger (fler i stan om man vill). Imorgon ska vi titta lite närmare på växthusen. Vi ses där. 
God natt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar