måndag 12 juli 2021

I RosendalenVi har hittat den perfekta ställplatsen! All service gratis (nåja, det gick åt lite vin). Och goda vänner i huset däruppe. Wow!Vi åker cabriolet till badet som vilka ungdomar som helst. Coolt, eller hur (men lite trångt i baksätet)?


Många har hittat till badplatsen vid Tofta denna varma söndag i juli. Annars en väl förborgad hemlighet för de flesta.Sandfjärden är havet, men grund och avsnörd från resten av Östersjön. Varmt i vattnet.

Sandfjärden, Torpa och Rosendalen där Peter & Gunilla, våra vänner, sommarbor (nere i vänstra hörnet). Och Engelholm (felstavat på kartan) där vi hade vår segelbåt i 33 år. Inga båtar där nu, sedan släkten Spens sålde alltihop (var det 130 miljoner?). På kartan ser ni också Engelholms skola. Dit är vi på väg.
Engelholms skola är inte längre en skola, utan en restaurang. Framför allt ”take away” i dessa tider.


Kul att ses igen, Craig Hill. Remember me? 
”Yes!”

Jag gjorde ett reportage om Craig och Bella när de köpte 
skolan för tio år sedan. Och de är vänner med vår dotter Lisa och måg Bev, som ju också är från NZ.Craig är en mycket skicklig kock. Hans lammracks var väldigt goda, tycker Peter. Håller med!  Ni som inte varit där än har en upplevelse att vänta. Åk!

Gunillas förrätt, kantarelltoast (uppäten) var också god. Plockat själva? Ja, det är gott om kantareller i vår skog, lovar hon. Allvar?


Nej. Gunilla skämtade inte.


Dags för hemresa. Vi har fått en fripassagerare. Avvisades dock och deporterades till det höga gräset.

Åter hemma i uterummet återstår en hel del arbete. Straffet eller belöningen?
Belöningen! Kantarellpaj. Grönsakerna allihop från egen odling (massor av små tomater under det gröna (ruccola, anisbasilika, mangold, Little Gem-sallad och Bull’s Blood (rödbetsblast). 1 kommentar:

  1. Vilken ätbart tips...plötsligt vill man återvända till plugget...��

    SvaraRadera